Hei en Vennentocht te Netersel

Op zondag 17 november organiseert TC Netersel voor de 18e keer de Hei en Vennentocht.

Zaterdagmiddag beginnen de leden met het uitpijlen van de route en begint de tocht pas echt te leven. De weersverwachtingen zijn uitstekend en de neerslag van de afgelopen dagen zal door de lage grondwaterstand snel weg trekken. Eén nat gedeelte van de route is aangepast zodat de tocht voor iedereen leuk blijft.

Op zondag begint de dag al vroeg met het inrichten van de inschrijvingspost en bewaakte fietsenstalling, om te zorgen dat er om 08;00 uur gestart kan worden. De routes gaan door het prachtige natuurgebied de Utrecht en de eerste deelnemers verwachten we al om 09;00 uur bij de pauzeplaats op camping het Rakelbos in Westelbeers. Op de pauzeplaats zijn sanitaire voorzieningen en kan men de honger stillen met soep, koeken, fruit en sportdrank. Ook is er plaats om even te rusten.

Na de pauze gaat de route verder over Middelbeers, om langs de vennen, Vessem en Casteren terug naar Netersel te rijden.
De deelnemers van de 55 km krijgen de mogelijkheid om een gedeelte van het dak uit te proberen. Hier staan leden van onze club om te helpen en te wijzen op gevaarlijke punten in de route.

Terug in Netersel is er de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten. Daarna is er nog een gezellige afterbike in cafë zaal d’n Driesprong. Hierbij kan men gebruik maken van de bewaakte fietsenstalling.

De route is duidelijk uitgepijld, maar mocht je de route op GPX willen rijden dan kan je deze vooraf van de tocht downloaden op de site van fietssport.nl.

Voor de soep op de pauzeplaats hebben we al 15 jaar een beroep kunnen doen op de plaatselijk slager. Helaas heeft deze besloten om te stoppen met deze sponsoring.
Wij willen hem bedanken voor deze jaarlijkse bijdrage.

Wij verwachten een leuke opkomst en zouden het zeer waarderen als men de moeite neemt om onze tocht na afloop, te beoordelen op de website van www.fietssport.nl